Artikel | 7 april 2020

Mellanmål och matlådor hjälper vårdpersonal att orka

Hjältar behöver mat för att orka. Under april delar Arla ut matlådor i samarbete med välrenommerade kockar till vårdpersonal som går av sitt skift på något av Stockholms akutsjukhus.

Dessutom kommer mellanmålsprodukter som KESO® cottage cheese, drickyoghurt och andra småmåltider att löpande skickas ut till alla intensivvårdsavdelningar i Stockholm och Uppsala, som en liten insats för att hjälpa den pressade personalen att orka med sina långa pass.

kunder-mellanmal-food-truck-1200x630.jpg

Vårdpersonalen sliter dygnet runt

Arla har en lång tradition av samarbete med Sveriges kockar och restauranger. Med det gigantiska efterfrågetapp som sker just nu har många restaurangerna svårt att överleva och den matkultur som krögare byggt upp i Sverige riskerar att raderas.

Och i vården sliter vårdpersonal dygnet runt i frontlinjen för att vårda sjuka och hindra smitta. Därför startar Arla sitt initiativ för att stötta restauranger. Under några veckor kommer 300 färdiga middagar per dag, lagade av kockar som Markus Aujalay, att delas ut i handen till vårdpersonal som slutar för dagen. Tanken är att de ska få med sig en färdiglagad middag till sig själv och familjen, så att man efter en mycket lång dag inte ska behöva ställa sig och laga mat.

”För oss är både restaurangägarna och vårdpersonalen hjältar i vardagen och vi vill göra vad vi kan för att stötta dem.  Nu måste alla hjälpas åt och göra vad de kan i den tuffa situation vi befinner oss i. Detta är vårt sätt”, säger Patrik Hansson, chef för Arla i Sverige.