Fryst blåbärsfluff

Fryst blåbärsfluff

Buffé Efterrätt
En lätt dessert i ordets alla bemärkelser! Går bra att frysa in för att servera vid rätt tillfälle.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fryst-blabarsfluff/

Gör så här

  • Blanda blåbär och kvarg.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa några min. Blanda kvarg, äggvita och limeskal.
  • Häll upp i 4 portionsglas eller formar. Låt stå i frys ca ½ tim.
  • Garnera med blåbär och limeskal.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Blåbär
2 dl
250 g
Äggvitor
2
Strösocker
1 dl
Till garnering:
Blåbär
1 dl
Lime, finrivet skal
1