Vetetortillas

40 min Tillbehör
Frysbar
Vetetortillas

Tänk på att lägga de tunna, runda bröden i en fuktig handduk. Då är de fortfarande mjuka och formbara vid servering.

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
½ tsk
Salt
½ tsk
100 g
Kokhett vatten
1 dl

Gör så här

  • Häll mjöl, bakpulver och salt i en mixerbunke. Tillsätt smöret i mindre bitar. Mixa till en grynig massa.
  • Tillsätt vattnet och fortsätt mixa till en smidig deg.
  • Låt degen stå, övertäckt med plastfolie, i rumstemperatur ca 20 min.
  • Dela degen i 8 delar. Kavla ut till tunna rundlar på mjölat bakbord. Grädda i torr och varm stekpanna tills bröden har fin färg på båda sidor.
  • Förvara bröden i en fuktig handduk innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

195 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,4 % 2,6 g
Fett: 49 % 10,8 g
Kolhydrater: 45,6 % 21,9 g
https://www.arla.se/recept/vetetortillas/