Birria tacos
4 tim
Huvudrätt
•
Birria tacos är en populär mexikansk chiligryta som ska koka riktigt länge. För att få till rätt smak behöver du en rad olika chilisorter. De vi använder oss av är guajillo, pasilla, chili de arbol samt ancho chili. Tortillabröden doppas först i såsen för att sedan fyllas med mozzarellaost och kött. Bröden steks krispiga och serveras med gräddfil, koriander och lök.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
805 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 47 g |
Kolhydrater: | 65 g |
Fett: | 37 g |
Ingredienser
Högrev
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
2 tsk |
Stor gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
4 |
Körsbärstomater
|
250 g |
Tomatpuré
|
1 msk |
Ancho chili
|
3 |
Torkad chili, de arbol
|
2 |
Torkad chili, guajillo
|
3 |
Torkad chili, pasilla
|
2 |
Oxbuljong
|
1 liter |
Kanelstång
|
1 |
Korianderfrön
|
1 msk |
Svartpepparkorn
|
1 msk |
Olja, till stekning
|
Till servering:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Mango
|
1 |
Avokados
|
2 |
Lime
|
1 |
Små tortillabröd
|
16 |
300 g | |
3 dl | |
Färsk koriander
|