Fisktacos
40 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Fisktacos är riktigt krispigt och smakrikt. Vad sägs om frisk mangosalsa, het och syrlig pico de gallo och len avokadokräm? Fisken dubbelpanerar vi så den blir riktigt krispig och smakrik. Fyll varma tortillabröd med alla dessa godsaker och njut av en underbar fisktaco!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Koljafilé eller torskfilé
|
400 g |
---|---|
Vetemjöl
|
3 msk |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Rökt paprikapulver
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
2 |
Panko eller ströbröd
|
2 dl |
Matolja, till stekning
|
Pico de gallo:
Cocktailtomater
|
250 g |
---|---|
Bananschalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Lime, pressad saft
|
1 |
Chili flakes
|
½ |
Salt
|
½ tsk |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Mangosalsa:
Mango, färsk eller tinad
|
200 g |
---|---|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Avokadokräm:
Avokados
|
2 |
---|---|
2 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Till servering:
Tortillabröd
|
8 |
---|
Gör så här
Pico de gallo:
Mangosalsa:
Avokadokräm:
Fisktacos:
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per portion inkl. tillbehör
Energi:
891 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 79 g |
Fett: | 47 g |

