Vegetariska vårrullar

Vegetariska vårrullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

40 min

Färska vårrullar är enkel och fräsch plockmat, perfekt till mingel och buffé. Dippa gärna vårrullarna i sweet chili eller jordnötssås.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 50 g glasnudlar
  • 12 ark rispapper
  • 1 morot
  • ½ purjolök
  • ½ gurka
  • 100 g rödkål
  • ½ kruka färsk koriander
  • 2 msk cashewnötter
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl fisksås
  • saft från 2 lime
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Gör så här

Koka glasnudlarna enligt paketets anvisningar. Skölj kallt och sila. Strimla morötter, purjolök, gurka och rödkål. hacka koriander och cashewnötter. Blötlägg ett rispapper ark i taget ca 1 min. Lägg på skärbräda och fyll med risnudlar, grönsaker, nötter och koriander. Rulla ihop till tajt och ställ kallt.

Dippsåser:

Blanda smetana med soja och ställ kallt. Lös upp sockret i fisksåsen och limesaften. Tillsätt chili och vitlök.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut