Vegetariska vårrullar

Vegetariska vårrullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

40 min

Färska vårrullar är enkel och fräsch plockmat, perfekt till mingel och buffé. Dippa gärna vårrullarna i sweet chili eller jordnötssås.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 50 g glasnudlar
  • 12 ark rispapper
  • 1 morot
  • ½ purjolök
  • ½ gurka
  • 100 g rödkål
  • ½ kruka färsk koriander
  • 2 msk cashewnötter
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl fisksås
  • saft från 2 lime
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka glasnudlarna enligt paketets anvisningar. Skölj kallt och sila. Strimla morötter, purjolök, gurka och rödkål. hacka koriander och cashewnötter. Blötlägg ett rispapper ark i taget ca 1 min. Lägg på skärbräda och fyll med risnudlar, grönsaker, nötter och koriander. Rulla ihop till tajt och ställ kallt.

Dippsåser:

Blanda smetana med soja och ställ kallt. Lös upp sockret i fisksåsen och limesaften. Tillsätt chili och vitlök.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Andra goda förslag