Pad thai

Pad thai

Betyg

(8 st)

25 min

Släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla, variera chilistyrkan efter tycke och smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pad thaisås

  • 1½ msk fisksås
  • 1 msk oystersauce
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk vatten
  • 1 msk risvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • pressad saft av 1 lime
  • 300 g risnudlar
  • 200 g kycklingbröstfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 2 salladslökar
  • 200 g stora räkor utan skal
  • 2 ägg
  • 180 g böngroddar
  • 1 röd chili
  • 50 g jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk chiliflakes

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser till såsen. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg. Strimla salladslökarna och tillsätt dem och räkorna. Stek ytterligare ca 1 min. Vispa äggen lätt i en bunke och häll ner i stekpannan under omrörning. Kärna ur och hacka chilin. Hacka jordnötter och koriander. Häll i nudlar, böngroddar, chili och sås i stekpannan. Toppa med jordnötter, koriander, chiliflakes och gärna limeklyftor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem