Pad thai

Pad thai

25 min Huvudrätt
Underbart gott recept på Pad Thai - släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla. Variera chilistyrkan efter tycke och smak och toppa med jordnötter, koriander och chiliflakes innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser till såsen. Rör väl tills sockret löst sig.
  • Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
  • Skölj groddarna. Strimla salladslök och chili. Finhacka vitlöken. Strimla kycklingen.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök, chili och räkor. Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ner äggen och stek någon minut. Blanda ner nudlar, dressing och böngroddar. Blanda väl och låt allt bli varmt.
  • Toppa Pad Thai med jordnötter, koriander, rostad lök, salladslök och chili flakes.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 72 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Pad thaisås:
Strösocker
1 msk
Kokande vatten
2 msk
Srirachasås
1 msk
Risvinäger
1 msk
Fisksås
2 msk
Tamarisoja
2 msk
Lime
pressad saft av 1
Breda risnudlar
250 g
Böngroddar
180 g
Salladslök
1 knippe
Röd chili
1
Vitlöksklyftor
2
Kycklinglårfilé
200 g
25 g
Salt och svartpeppar
Stora räkor utan skal
200 g
Ägg
2
Topping:
Jordnötter, hackade
1 dl
Färsk koriander
1 kruka
Rostad lök
1 dl
Chili flakes