Västerbottenpaj med löjrom

Västerbottenpaj med löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(76 st)

1 tim

En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ostfyllning:

Tillbehör:

Gör så här

Gör så här

Pajskal:

  1. Tärna smöret. Nyp eller mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Ställ kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

Fyllning:

  1. Vispa ihop ägg och syrad grädde. Tillsätt osten. Häll ostsmeten i pajskalet.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt pajen stå minst 10 min innan servering.

Tillbehör:

  1. Skala och finhacka rödlöken. Skär saltgurkan i stavar. Servera pajen med löjrom, smetana, gräslök rödlök och saltgurka i skålar vid sidan om pajen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag