Ostpaj med grahamsmjöl

Ostpaj med grahamsmjöl

60+ min Buffé Huvudrätt Förrätt
Härlig ostpaj med grahamsmjöl och kvarg i pajskalet. Bjud en fräsch sallad till!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt formen stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Vispa ihop grädde, ägg, äggulor,salt och peppar. Rör ner osten i blandningen. Fördela den i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna något.
Klart!

Ingredienser

75 g
Vetemjöl
2 dl
Grahamsmjöl
½ dl
¾ dl
Fyllning:
2½ dl
Ägg
1
Äggulor
2
Salt
½ tsk
Peppar
2 krm
7 dl