Ostpaj med grahamsmjöl

Ostpaj med grahamsmjöl

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(148 st)

Härlig ostpaj med grahamsmjöl och kvarg i pajskalet. Bjud en fräsch sallad till!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt formen stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, äggulor,salt och peppar. Rör ner osten i blandningen. Fördela den i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna något.

Skriv ut

Källa: