Krispig ostpaj med sparris och citron

Krispig ostpaj med sparris och citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

45 min

Syrlig och lättbakad paj med lagrad ost, löjrom och krispiga grönsaker. Du kan ta de örter du gillar men en blandning av flera sorter brukar vara gott. Servera på en buffé.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp ägget och pensla kanten på smördegen ca 3 cm runt om. Blanda resten av ägget med citronskal, gräddfil samt ⅔ av osten. Bred ut krämen på degen.
  3. Tvätta potatisen och skär dem tunt, gärna på mandolin. Blanda med smör-&rapsolja och citronsaft. Salta och peppra.
  4. Fördela i ett fint mönster på degen. Toppa med resten av osten. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min tills den har fått fin färg.
  5. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skär sparris och rädisor tunt, gärna på mandolin, och lägg i kallt vatten. Häll av vattnet från grönsakerna vid servering.
  6. Klicka ut gräddfilen på pajen. Lägg på grönsaker, örter och rom.

Näringsvärden, per bufféport

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag