Ostpaj med sikrom och rökig gräddfil

Ostpaj med sikrom och rökig gräddfil

Betyg

(88 st)

Härlig ostpaj att bjuda på buffén, som förrätt eller som tillbehör till kräftskivan. Om du vill kan du lyxa till pajen genom att klicka på löjrom istället för sikrom.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Nagga botten och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Sänk temperaturen till 175°. Riv osten och lägg i pajskalet. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar och häll över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Blanda gräddfil med majonnäs och rör ner chipotlepasta. Skala och finhacka löken. Servera pajen med chiligräddfil, hackad lök och rom.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem