Ostpaj med sikrom och rökig gräddfil

Ostpaj med sikrom och rökig gräddfil

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(88 st)

Härlig ostpaj att bjuda på buffén, som förrätt eller som tillbehör till kräftskivan. Om du vill kan du lyxa till pajen genom att klicka på löjrom istället för sikrom.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Nagga botten och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Sänk temperaturen till 175°. Riv osten och lägg i pajskalet. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar och häll över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Blanda gräddfil med majonnäs och rör ner chipotlepasta. Skala och finhacka löken. Servera pajen med chiligräddfil, hackad lök och rom.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem