Ostpaj med tomat, fänkål och sikrom

Ostpaj med tomat, fänkål och sikrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

1 tim

En härlig ostpaj är ett måste på buffébordet. Denna paj med körsbärstomater smaksätts med kryddig ost och toppas med gräddfil och sikrom, garanterad succés till alla årets högtider och fester!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajskal:

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Hacka ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk temperaturen till 200°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs dem i lite smör i en stekpanna. Skär tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Riv osten och lägg i botten på pajskalet. Häll över äggstanningen och lägg på lök och tomater. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Plocka dillen i små vippor. Toppa pajen med sikrom, gräddfil och dill.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut