Paj med cheddar och vintersallad

Paj med cheddar och vintersallad

Betyg

(52 st)

Sagolik ostpaj som passar till det mesta. Servera pajen med vår vintersallad på rödkål och lingon som ger både färg och sting åt den milda pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Vintersallad:

  • 50 g rödkål
  • 7 dl sallad t ex krispsallad
  • ¾ dl lingon
  • 1 msk olivolja
  • ½ krm salt
  • ½ krm peppar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalen vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt pajerna svalna något. Finstrimla kålen. Blanda sallad, kål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa pajerna med lite sallad.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem