Paj med cheddar och vintersallad

Paj med cheddar och vintersallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(53 st)

Sagolik ostpaj som passar till det mesta. Servera pajen med vår vintersallad på rödkål och lingon som ger både färg och sting åt den milda pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Vintersallad:

  • 50 g rödkål
  • 7 dl sallad t ex krispsallad
  • ¾ dl lingon
  • 1 msk olivolja
  • ½ krm salt
  • ½ krm peppar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalen vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt pajerna svalna något. Finstrimla kålen. Blanda sallad, kål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa pajerna med lite sallad.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem