Variation på rotselleri med stekt ankbröst
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Rotselleri på tre sätt - picklad med citron, som en smörig kräm och långlagad i ugnen - får sällskap av stekt ankbröst och rostade hasselnötter. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Tom Sjöstedt
Årets kock 2008
Ingredienser
|
Rotselleri à 500 g
|
2 |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
2 msk |
|
Pressad citronsaft, ca 3 citroner
|
1½ dl |
|
Strösocker
|
1½ dl |
| 150 g | |
|
Ankbröst
|
2 |
|
Färsk timjan
|
1 kruka |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Rostade hasselnötter
|
50 g |
|
Vattenkrasse
|
ev 1 kruka |
Gör så här
Ugnsbakad rotselleri:
Citronpicklad rotselleri och kräm med brynt smör:
Stekt ankbröst:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
610 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,9 g |
| Protein: | 16,1 % | 24,1 g |
| Fett: | 52 % | 35,9 g |
| Kolhydrater: | 31,9 % | 47,8 g |