Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås

Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås

Betyg

(103 st)

Lättlagat och krogtrendigt! Den perfekta bjudmaten då du inte vill spendera så lång tid i köket!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär svålen i rutor. Lägg fläsket med svålen ner i en smord, ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena. Rör ihop såsen. Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen. Stek ytterligare 25–30 min. Skär fläsket i 4 bitar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 745 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 67 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem