Fläskfilé i ugn

Fläskfilé i ugn

50 min
Huvudrätt
Tillaga din fläskfilé i ugn för ett saftigt och smakrikt kött. Fläskfilé passar väldigt bra ihop med en gräddig sås och milda fina smaker, såsom timjan, svamp och vitlök. Till denna fläskfilé i ugn serveras potatisgnocchi och en pepprig rucolasallad. Denna rätt kan bjudas på till vardag som till fest!
https://www.arla.se/recept/flaskfile-i-ugn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Salta och peppra köttet. Skala och klyfta lökarna. Skär svampen i bitar.
  • Bryn köttet runtom i smör tills det får fin färg. Lägg över i en ugnsform.
  • Bryn lök, svamp, bacon och finriven vitlök 5-6 min. Rör ner grädde och sjud 2-3 min.
  • Häll såsen över köttet och strö över hälften av timjanen.
  • Tillaga klart i ugnen tills fläskfilén har en innertemperatur på 70°, ca 30 min.
  • Koka potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen.
  • Vänd ner gnocchin i såsen. Strö över resterande timjan.
  • Servera fläskfilé i ugn med sallad.
Klart!
Energi:

856 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Salt och svartpeppar
Schalottenlökar
2
Champinjoner
250 g
25 g
Tärnat bacon
140 g
Vitlöksklyftor
2
3 dl
Färsk timjan, hackad
½ kruka
Till servering:
Potatisgnocchi
500 g
Rucola eller grönkål
100 g