Ugnsrostad gös med kantareller och sidfläsk

Ugnsrostad gös med kantareller och sidfläsk

Betyg

(1 st)

De tidiga kantarellerna är så fina i smaken. Para ihop dem med nyfångad gös, knaperstekt fläsk och några klickar smetana. Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kantarellpanna:

  • 16 steklökar
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 500 g rensade kantareller
  • 16 kokta färskpotatisar
  • 1 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk dill

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär 3 djupa snitt på varje sida av fisken. Salta och peppra på insidan av fisken. Dela citronen i 4 klyftor. Fyll fisken med citron och dill. Lägg fisken i en ugnssäker form, ringla över oljan. Ställ in fisken i mitten av ugnen ca 5 min. Sänk temperaturen till 100° och tillaga ca 15 min till en innertemperatur på 48-50°.

Koka lökarna hela med skalet på i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Låt dem svalna och skala dem. Tärna fläsket och knaperstek i en varm stekpanna. Lyft ur fläsket och ställ åt sidan. Stek kantarellerna i samma stekpanna. Lägg ner löken, potatisen och fläsket, tills allt är varmt. Avsluta med smetana, salt, peppar och dill.

Tips:

Om du inte får tag i gös, kan du använda abborre eller röding istället.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 665 kcal
  • Protein: 50 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem