Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås

Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Gös är en perfekt fisk att bjuda på. Detta är en festlig fiskrätt där gösen halstras i en het panna för att sedan serveras tillsammans med läckra tillbehör. Fantastiskt gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g gösfilé med skinnet kvar
  • 1 tsk salt

Sås:

  • 1 gurka
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka schalottenlöken till såsen och lägg i en kastrull. Häll på fond, vin och grädde och koka ner till hälften. Tillsätt dillen och mixa till en grön sås. Rör ner smetana och smaka av med salt och peppar. Skala och hacka schalottenlökarna i smör i en panna utan att de tar färg. Skala och dela äggen i grova bitar. Dela siken i bitar. Rör försiktigt ner det i pannan. Ta bort från värmen och tillsätt örterna. Skala gurkan och hyvla den fint. Värm den hastigti en liten kastrull tillsammans med saltet. Salta gösen och halstra den i het panna och med skinnsidan neråt, sänk värmen och stek ca 3 min på varje sida. Servera med tillbehören och en god potatispuré.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem