Gös med skaldjur och rotfrukter

Gös med skaldjur och rotfrukter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

En varm förrätt som också passar bra som huvudrätt. Dubblera i så fall mängderna och stek fiskfiléerna hela.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g gösfilé
  • 4 havskräftstjärtar
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 100 g rotselleri
  • 100 g palsternackor
  • 4 smålökar, t ex steklök
  • Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • salt och peppar

Rosmarin- och ingefärskräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukter och lök. Skär rotfrukterna i bitar och löken i halvor. Lägg dem i en långpanna. Ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Blanda crème fraiche med rosmarin och ingefära, smaka av med salt och peppar. Skär fisken i bitar, salta och peppra. Stek fisk och skaldjur hastigt i het panna. Servera med rosmarin- och ingefärskräm och bröd.

Tips:

Havskräftstjärtarna kan bytas ut mot stora räkor.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem