Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel

Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

1 tim

När rödbetorna bakas i ugnen framkommer deras sötma tydligt. Servera dem med ädelost, färska hallon och dill. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rödbetor:

  • 400 g rödbetor små
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Vinägrett:

  • ½ rödlökar
  • 2 msk hallonvinäger eller rödvinsvinäger
  • ½ dl olivolja

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Rödbetor:

Sätt ugnen på 175°C varmluft eller 200°C utan varmluft. Skölj rödbetorna ordentligt och låt rinna av i ett durkslag. Blanda rödbetorna med olivolja och salt. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills rödbetorna är mjuka.

Vinägrett:

Skala och finhacka löken. Blanda med vinäger och olivolja.

Till servering:

Dela hallonen på mitten. Bryt osten i bitar och lägg på serveringsfat eller portionera på tallrik. Lägg rödbetor och hallon ovanpå osten och ringla över vinägrett. Salta och peppra. Toppa med dill och servera.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem