Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel

1 tim Förrätt
Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel

När rödbetorna bakas i ugnen framkommer deras sötma tydligt. Servera dem med ädelost, färska hallon och dill. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Ingredienser

Rödbetor:

Rödbetor små
400 g
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm

Vinägrett:

Rödlök
½
Hallonvinäger eller rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
½ dl

Till servering:

Färska hallon
50 g
140 g
Salt och peppar
Fänkålsdill eller vanlig färsk dill, plockad
½ dl

Gör så här

Rödbetor:

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skölj rödbetorna ordentligt och låt rinna av i ett durkslag. Blanda dem med olivolja och salt.
  • Lägg rödbetorna i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills rödbetorna är mjuka.
  • Skala och finhacka löken till vinägretten. Blanda med vinäger och olivolja.

Till servering:

  • Dela hallonen på mitten.
  • Bryt osten i bitar och lägg på serveringsfat eller portionera på tallrik. Lägg rödbetor och hallon ovanpå osten och ringla över vinägrett.
  • Salta och peppra. Toppa med dill och servera.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

325 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-rodbetor-med-hallon-och-graddadel/