Ugnsbakade rödbetor med hallon och gräddädel
1 tim
Förrätt
•
När rödbetorna bakas i ugnen framkommer deras sötma tydligt. Servera dem med ädelost, färska hallon och dill. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rödbetor:
Till servering:
Energi:
325 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 28 g |
Ingredienser
Rödbetor:
Rödbetor små
|
400 g |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
2 krm |
Vinägrett:
Rödlök
|
½ |
---|---|
Hallonvinäger eller rödvinsvinäger
|
2 msk |
Olivolja
|
½ dl |
Till servering:
Färska hallon
|
50 g |
---|---|
140 g | |
Salt och peppar
|
|
Fänkålsdill eller vanlig färsk dill, plockad
|
½ dl |