Pytt i panna

Pytt i panna

Huvudrätt
Grundrecept på pytt i panna - en svensk klassiker som kan varieras på många sätt. Pytt i panna brukar oftast serveras med skivade inlagda rödbetor och stekt ägg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pytt-i-panna/

Gör så här

  • Skala och hacka löken fint. Skär potatis, kött och korv i små tärningar. Stek lök, potatis, kött och korv var för sig i smör i en stekpanna.
  • Blanda sedan allt i pannan och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera med stekt ägg och skivade inlagda rödbetor.
Klart!

Nötköttet kan även bytas ut mot fläskkött.

Energi:

450 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Gula lökar
2
Kokta, skalade potatisar
6
Kokt eller stekt benfritt nötkött, tärnat
ca 300 g
Korv t ex falukorv
ca 200 g
3 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk persilja
½ dl
Till servering:
Skivade inlagda rödbetor
Stekt ägg