Pytt i panna

Pytt i panna

Betyg

(59 st)

Grundrecept på pytt i panna - en svensk klassiker som kan varieras på många sätt. Pytt i panna brukar alltid serveras med skivade inlagda rödbetor och stekt ägg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 gula lökar
  • 6 kokta, skalade potatisar
  • ca 300 g kokt eller stekt nötkött
  • ca 200 g korv t ex falukorv
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl hackad färsk persilja

Till servering:

  • skivade inlagda rödbetor
  • stekt ägg

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka löken fint. Skär potatis, kött och korv i små tärningar.Stek lök, potatis, kött och korv var för sig i smör i en stekpanna. Blanda sedan allt i pannan och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera med stekt ägg och skivade inlagda rödbetor.

Tips:

Nötköttet kan även bytas ut mot fläskkött.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem