Lapskojs

Lapskojs

1 tim Huvudrätt
Lapskojs är en traditionell rätt som finns i olika varianter i hela norra Europa. Byt ut oxbringan mot fläsklägg om du vill och njut med de klassiska tillbehören rödbetor, senap och stekt ägg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i mindre bitar och ställ åt sidan. Lägg persilja, pepparkorn och lagerblad i en kryddpåse.
  • Skala potatis och lök. Koka potatis och lök tillsammans med kryddpåsen mjuk i vatten, ca 25 min.
  • Plocka upp kryddpåsen och häll av spadet, spar det att späda moset med.
  • Mosa potatis och lök. Vänd ner kött och smör. Späd moset med kokspadet till önskad konsistens.
  • Stek ägg i smör och servera med gurka och rödbetor. Toppa med persilja.
Klart!
Tips:

Bryn gärna lite smör och servera till lapskojset.

Energi:

610 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Kokt rimmad oxbringa
400 g
Bladpersilja
3 kvistar
Vitpepparkorn
5
Kryddpepparkorn
3
Lagerblad
1
Potatis
750 g
Gul lök
1
50 g
Tillbehör:
Ägg
4
1 msk
Ättiksgurkor
2
Hackad färsk persilja
½ dl
Inlagda rödbetor