Lapskojs

Lapskojs

Betyg

(1 st)

1 tim

Lapskojs är en traditionell rätt som finns i olika varianter i hela norra Europa. Byt ut oxbringan mot fläsklägg om du vill och njut med de klassiska tillbehören rödbetor, senap och stekt ägg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kokt rimmad oxbringa

Tillbehör:

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar och ställ åt sidan. Lägg persilja, pepparkorn och lagerblad i en kryddpåse. Skala potatis och lök. Koka potatis och lök tillsammans med kryddpåsen mjuk i vatten, ca 25 min. Plocka upp kryddpåsen och häll av spadet, spar det att späda moset med. Mosa potatis och lök. Vänd ner kött och smör. Späd moset med kokspadet till önskad konsistens. Stek ägg i smör och servera med gurka och rödbetor. Toppa med persilja.

Tips:

Bryn gärna lite smör och servera till lapskojset.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem