Ugnsbakade auberginer med vetesallad

Ugnsbakade auberginer med vetesallad

Betyg

(13 st)

En helgrön rätt fullproppad med härliga smaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 stora auberginer
  • ½ msk salt
  • 2 burkar blandade bönor med matvete à 410 g
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk olivolja
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 2 dl bearnaisesås

Gör så här:

Gör så här:

Halvera auberginerna. Skär ett rutmönster i dem, inte helt igenom. Strö över salt och låt stå ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skölj bönblandningen. Halvera tomaterna. Blanda bönor, tomater, oregano, olja samt skal och saft av lime i en skål. Torka av auberginen med hushållspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Ugnsbaka 25-30 min tills de har fått fin färg. Servera med béarnasiesås och sallad. Tips! Blir det aubergine över? Gröp ur och mixa resten med lite citronsaft. Perfekt röra att bre på smörgås eller att toppa en sallad med.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem