Moussaka
1 tim 5 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•

Moussaka är en grekisk gratäng med auberginer och köttfärssås som varvas med härlig ostsås. En mustig maträtt som är lika god till lunchlådan som till middag. Det här enkla receptet gör du på ungefär en timme. Servera moussakan med en frisk grekisk sallad.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
Aubergine
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Köttfärssås:
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Köttfärs
|
400 g |
Krossade tomater
|
400 g |
Tomatpuré
|
2 msk |
Mald malen kanel
|
2 krm |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Ostsås:
Vetemjöl
|
2 msk |
---|---|
3 dl | |
2 dl | |
Salt
|
1 krm |
Ägg
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
430 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 24 g |

