&w=1680&h=750&scale=both&ak=f525e733&hm=0b12af6b)
Kyckling med parmaskinka och balsamsås
30 min
Snabb middagsfavorit med kycklingfilé, parmaskinka och krämig sås som snabbt får mycket smak från balsamvinäger, oregano och vitlök.
Ingredienser
Antal portioner
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk torkad oregano
- 4 skivor parmaskinka
-
2 dl Arla® vispgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk kycklingfond
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 150 g sockerärter
- 200 g cocktailtomater
- ½ dl plockad färsk oregano
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
- Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
- Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.
Tips:
Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.
Tips:
Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och prästost.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
- Energi: 470 kcal
- Protein: 32 g
- Kolhydrater: 11 g
- Fett: 32 g
Tips:
Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.
Tips:
Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och prästost.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2 2001