Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Betyg

(1556 st)

30 min

Snabb middagsfavorit med kycklingfilé, parmaskinka och krämig sås som snabbt får mycket smak från balsamvinäger, oregano och vitlök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärter
  • 200 g cocktailtomater
  • ½ dl plockad färsk oregano

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.

Tips:

kyckling lårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem