Kyckling med parmaskinka och balsamsås

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Snabb middagsfavorit med kycklingfilé, parmaskinka och krämig sås som snabbt får mycket smak från balsamvinäger, oregano och vitlök.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Torkad oregano
2 tsk
Parmaskinka
4 skivor
2 dl
Balsamvinäger
2 msk
Kycklingfond
1 msk
Pressade vitlöksklyftor
2
Sockerärter
150 g
Cocktailtomater
200 g
Färsk oregano eller timjan

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Bland med oregano och linda skinkskivorna runt kycklingen. Lägg i en ugnssäker form.
  • Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  • Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med färsk oregano eller timjan.
Klart!

Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.

Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en örtolja av dem.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

467 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 33 g

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera

https://www.arla.se/recept/kyckling-med-parmaskinka-och-balsamsas/