Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1568 st)

30 min

Snabb middagsfavorit med kycklingfilé, parmaskinka och krämig sås som snabbt får mycket smak från balsamvinäger, oregano och vitlök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärter
  • 200 g cocktailtomater
  • ½ dl plockad färsk oregano

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.

Tips:

kyckling lårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem