Kyckling med parmaskinka och balsamsås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En snabb och smakrik vardagsrätt där saftig kycklinglårfilé lindas i parmaskinka och tillagas i ugn med en krämig balsamsås. Toppas med färska grönsaker och serveras med potatisgnocchi – en riktig middagsfavorit som känns lite lyxigare men ändå går snabbt att laga.
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk | |
Torkad oregano
|
2 tsk |
Parmaskinka
|
4 skivor |
3 dl | |
Balsamvinäger
|
2 msk |
Kycklingfond
|
1 msk |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Sockerärter
|
150 g |
---|---|
Cocktailtomater
|
200 g |
Färsk oregano eller timjan
|
Till servering:
Potatisgnocchi
|
500 g |
---|
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en örtolja av dem.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
467 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 9 g |
Fett: | 33 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera

