Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

40 min Huvudrätt
Snabb middagsfavorit med kycklingfilé, parmaskinka och krämig sås som snabbt får mycket smak från balsamvinäger, oregano och vitlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Bland med oregano och linda skinkskivorna runt kycklingen. Lägg i en ugnssäker form.
  • Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  • Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med färsk oregano eller timjan.
Klart!
Tips:

Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.

Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en örtolja av dem.

Energi:

467 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Torkad oregano
2 tsk
Parmaskinka
4 skivor
2 dl
Balsamvinäger
2 msk
Kycklingfond
1 msk
Pressade vitlöksklyftor
2
Sockerärter
150 g
Cocktailtomater
200 g
Färsk oregano eller timjan

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera