Ratatouille i ugn

Ratatouille i ugn

60+ min Huvudrätt Lunch
Detta är det klassiska sättet att tilllaga en äkta fransk ratatouille. Tunt skivade grönsaker varvas och läggs ner i en form med smakrik tomatsås. In med rätten i ugnen för att gratinera i 1 timme, Gott att servera som ensamrätt, eller som tillbehör till lamm, kyckling eller färsbiffar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ratatouille-i-ugn/

Gör så här

  • Börja med att göra tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Fräs löken mjuk i smör tillsammans med timjan. Tillsätt tomatpuré och fräs 2-3 min.
  • Tillsätt konserverade tomater och honung. Sjud utan lock ca 20 min. Salta.
  • Medan såsen puttrar förbereder du grönsakerna.
  • Skala och skiva rödlöken .Skär aubergine, zucchini, tomat och paprika i ½ cm tunna skivor.
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Häll tomatsåsen i en pajform, ca 30 cm i diameter.
  • Varva de skivade grönsakerna och lägg ner i ett cirkelmönster. Börja i ytterkanten och arbetar dig in i mitten.
  • Pensla toppen med smält smör och strö över hackad timjan. Täck formen med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 45 min.
  • Ta bort bakplåtspappret och tillaga i ytterligare 15 min.
  • Låt ratatouillen svalna något och toppa sedan med basilikablad.
Klart!
Energi:

265 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Tomatsås:
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
50 g
Färsk timjan
3 kvistar
Rosmarinkvistar
2
Tomatpuré
4 msk
Passerade tomater
ca 700 g
Honung
1 msk
Chili flakes
1 tsk
Salt
2 tsk
Aubergine, ca 275
1
Zucchini, ca 200g
1
Röd paprika
1
Rödlökar
2
Tomater
4
50 g
Färsk timjan, finhackad
1 msk