Ratatouille i ugn
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
•
Detta är det klassiska sättet att tilllaga en äkta fransk ratatouille. Tunt skivade grönsaker varvas och läggs ner i en form med smakrik tomatsås. In med rätten i ugnen för att gratinera i 1 timme, Gott att servera som ensamrätt, eller som tillbehör till lamm, kyckling eller färsbiffar.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
265 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 13 g |
Fett: | 22 g |
Ingredienser
Tomatsås:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
50 g | |
Färsk timjan
|
3 kvistar |
Rosmarinkvistar
|
2 |
Tomatpuré
|
4 msk |
Passerade tomater
|
ca 700 g |
Honung
|
1 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt
|
2 tsk |
Aubergine, ca 275
|
1 |
---|---|
Zucchini, ca 200g
|
1 |
Röd paprika
|
1 |
Rödlökar
|
2 |
Tomater
|
4 |
50 g | |
Färsk timjan, finhackad
|
1 msk |