Ratatouille

Ratatouille

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Klassisk fransk grönsaksröra som blir godare ju längre den får stå på spisen. Gott tillsammans med en klick smetana och gremolata och passar som tillbehör till det allra mesta.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 aubergine, ca 275 g
  • 1 zucchini, ca 200g
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • 2½ dl grönsaksbuljong

Gremolata:

  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • rivet skal av 1 citron

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär aubergine, zucchini och paprika i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs grönsaker och lök i smör-&rapsolja 3-4 min i en panna. Tillsätt tomatpuré, kryddor, tomater och buljong. Rör om och låt koka på medelvärme utan lock ca 45 min. Smaka ev av med lite salt. Blanda samman ingredienserna till gremolatan. Servera ratatouillen med gremolata och smetana.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag