Ratatouille

Ratatouille

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Klassisk fransk grönsaksröra som blir godare ju längre den får stå på spisen. Gott tillsammans med en klick smetana och gremolata och passar som tillbehör till det allra mesta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 aubergine, ca 275 g
  • 1 zucchini, ca 200g
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • 2½ dl grönsaksbuljong

Gremolata:

  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • rivet skal av 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Skär aubergine, zucchini och paprika i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs grönsaker och lök i smör-&rapsolja 3-4 min i en panna. Tillsätt tomatpuré, kryddor, tomater och buljong. Rör om och låt koka på medelvärme utan lock ca 45 min. Smaka ev av med lite salt. Blanda samman ingredienserna till gremolatan. Servera ratatouillen med gremolata och smetana.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem