Ratatouille
•
Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra som blir godare ju längre den får stå på spisen. Gott tillsammans med en klick smetana och gremolata - Ratatouille passar som tillbehör till det allra mesta. Det här receptet görs på bland annat aubergine, zucchini och paprika.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
265 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 13 g |
Fett: | 22 g |
Ingredienser
Aubergine, ca 275 g
|
1 |
---|---|
Zucchini, ca 200g
|
1 |
Röd paprika
|
1 |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Tomatpuré
|
1 msk |
Lagerblad
|
1 |
Rosmarinkvist
|
1 |
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
Grönsaksbuljong
|
2½ dl |
Gremolata:
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
---|---|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
2 dl |