Medelhavsgryta

30 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Frysbar
Medelhavsgryta

Matig och väldoftande köttgryta med smaker från medelhavet. Pasta och couscous är gott till.

Ingredienser

Fläskfilé
400 g
Salt
½ tsk
Aubergine
1
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Röd paprika
1
Vatten
1 dl
2 dl
Kokta vita bönor á 400 g
1 burk

Gör så här

  • Skär köttet i cm-tjocka skivor och salta. Stek i smör i en gryta och ta upp köttet. Skär aubergine i grova bitar och fräs mjuk i smör i en stekgryta.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan.
  • Tillsätt grönsakerna, köttet, vatten och crème fraiche till grytan. Koka ca 5 min. Rör ner bönor och låt dem bli varma.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

445 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/medelhavsgryta/