Ugnsbakade auberginer med vetesallad
                                
                                     50 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    En helgrön rätt fullproppad med härliga smaker.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Stora auberginer
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ msk | 
| 
                                            
                                                Blandade bönor med matvete à 410 g
                                            
                                     | 2 burkar | 
| 
                                            
                                                Körsbärstomater
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk oregano
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Lime
                                            
                                     | rivet skal och saft av 1 | 
| 
                                            
                                                Bearnaisesås
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Blir det aubergine över? Gröp ur och mixa resten med lite citronsaft. Perfekt röra att bre på smörgås eller att toppa en sallad med.
Näringsvärden, per port
Energi:
343 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g | 
| Protein: | 4,3 % | 3,6 g | 
| Fett: | 87,6 % | 34 g | 
| Kolhydrater: | 8,1 % | 6,8 g | 
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    