Trilece
3 tim
•

Trilece är en saftig och krämig kaka med ursprung i Balkan och Latinamerika. Den bakas på en luftig tårtbotten som får suga åt sig en fyllig blandning av tre sorters mjölk – grädde, lantmjölk och sötad kondenserad mjölk. Toppad med vispad grädde och en len karamellsås blir detta en dessert som både ser festlig ut och smakar fantastiskt. Perfekt att bjuda på när du vill göra något extra.
Ingredienser
Tårtbotten:
Ägg
|
5 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Potatismjöl
|
2 dl |
Bakpulver
|
3 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Mjölkfyllning:
Sötad kondenserad mjölk (ca. 397 g)
|
1 burk |
---|---|
1 dl | |
1 dl |
Karamellsås:
Strösocker
|
2 dl |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
Citronsaft
|
2 tsk |
1 msk | |
½ dl |
Topping:
1½ dl |
Gör så här
Tårtbotten:
Mjölkfyllning:
Karamellsås:
Topping:
Näringsvärden, per bit
Energi:
452 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 0,4 g |
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 68 g |
Fett: | 16,6 g |

