Torskgryta
45 min
Huvudrätt
•
En härlig torskgryta med saffran, fänkål, purjolök, spenat och grädde. Denna lättlagade torskgryta toppas med fina räkor och färska örter precis innan servering. Njut av din torskgryta med krispig baguette.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Purjolök
|
1 |
|
Fänkål
|
1 |
|
Morot
|
200 g |
| 2 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Saffran
|
½ g |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Passerade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Koncentrerad skaldjursfond
|
2 msk |
|
Sambal oelek
|
2 tsk |
| 3 dl | |
|
Babyspenat
|
100 g |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Skalade räkor
|
200 g |
|---|---|
|
Färsk dill
|
|
|
Surdegsbaguette
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
862 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g |
| Protein: | 22,9 % | 48,5 g |
| Fett: | 48,4 % | 47,2 g |
| Kolhydrater: | 28,7 % | 60,9 g |