Panerad rödspätta
20 min
Huvudrätt
Lunch
•

Panerad rödspätta är en klassiker att toppa smörrebröd med. Den är även god att servera med kokt potatis, kall sås gjord på gräddfil, citron och dill. Eftersom spättan är så tunn går den snabbt att steka. Det är även gott att göra flundror av spättan. Lägg då två spättafiléer på varandra med hackade örter och finrivet citronskal emellan. Stektiden blir då längre, men du får mer smak på dina spättafiléer.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Rödspättafiléer
|
400 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Citron
|
1 |
Vetemjöl
|
1 dl |
Ägg
|
2 |
Panko
|
3 dl |
Matolja
|
3 msk |
50 g |
Till servering:
Kokt potatis
|
900 g |
---|---|
Dillvippor
|
|
2 dl | |
Citron
|
1 |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port
Energi:
752 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 11,4 g |
Protein: | 41,8 g |
Kolhydrater: | 73,5 g |
Fett: | 32,1 g |

