Panerad rödspätta

Panerad rödspätta

20 min Huvudrätt
Panerad rödspätta är en klassiker att toppa smörrebröd med. Den är även god att servera med kokt potatis, kall sås gjord på gräddfil, citron och dill. Eftersom spättan är så tunn går den snabbt att steka. Det är även gott att göra flundror av spättan. Lägg då två spättafiléer på varandra med hackade örter och finrivet citronskal emellan. Stektiden blir då längre, men du får mer smak på dina spättafiléer.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/panerad-rodspatta/

Gör så här

  • Torka av spättan med hushållspapper. Salta fisken och pressa över saft av halva citronen.
  • Häll mjöl på en tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll panko på en tallrik.
  • Doppa fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i panko.
  • Hetta upp olja i stekpannan. Stek fisken gyllene ca 1 min per sida. Tillsätt smöret och stek ytterligare någon minut.
  • Servera nystekt panerad spätta med kokt potatis, kall sås, dill och citronklyftor.
Klart!
Energi:

722 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 76 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Rödspättafiléer
400 g
Salt
1 tsk
Citron
1
Vetemjöl
1 dl
Ägg
2
Panko
3 dl
Matolja
3 msk
50 g
Till servering:
Kokt potatis
900 g
Dillvippor
2 dl
Citron
1
Inkluderad
Skolans fisksås
Budget
10 min
Skolans fisksås
(17)