Torskgratäng
40 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•
En lyxig fiskgratäng kommer lastad! Denna gång bestående av torsk, matlagningsgrädde, purjolök och pepparrot. Strö över cheddar och gratinera i ugnen. Servera med färska räkor, dill, potatismos och en syrlig sallad.
Ingredienser
|
Torskfilé eller torskrygg
|
600 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
3 msk |
| 5 dl | |
|
Fiskbuljong
|
1 tärning |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Pepparrot, riven
|
3 msk |
|
Dill, finhackad
|
½ knippe |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Purjolök
|
1 |
| 150 g |
Potatismos:
|
Mjölig potatis
|
900 g |
|---|---|
| 2 dl | |
| 25 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Dill, finhackad
|
½ knippe |
Till servering:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Bladspenat
|
100 g |
|
Citron, pressad saft
|
1 |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Dill
|
1 kvist |
|
Skalade räkor
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
925 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,3 g |
| Protein: | 23 % | 52,4 g |
| Fett: | 49,5 % | 51,8 g |
| Kolhydrater: | 27,5 % | 62,5 g |