Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål

Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(189 st)

Snabb och enkel fiskgratäng med en krämig, god sås smaksatt med rostad vitlök och timjan. Gott med potatis eller ris till.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skala moroten. Skiva den, purjolök och fänkål tunt. Vispa ihop och koka upp crème fraiche, grädde och mjöl.
  3. Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag