Saffransrulltårta

Saffransrulltårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(79 st)

Med smaksatt kvarg är den goda, lätta fyllningen till saffransrulltårtan redan klar!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 skivor

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Vispa ägg, socker och saffran poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan, grädda genast mitt i ugnen 5–7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred kvarg vanilj över den kalla kakan och rulla ihop.

Tips:

Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem