Saffransrulltårta

Saffransrulltårta

30 min Mellanmål Efterrätt
Med smaksatt kvarg är den goda, lätta fyllningen till saffransrulltårtan redan klar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
  • Vispa ägg, socker och saffran poröst.
  • Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
  • Bred ut smeten i långpannan, grädda genast mitt i ugnen 5–7 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
  • Bred kvarg vanilj över den kalla kakan och rulla ihop.
Klart!
Tips:

Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Potatismjöl
1 dl
Vetemjöl
1 msk
Bakpulver
2 tsk