Jubileumstårta

Jubileumstårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(318 st)

En kalasgod tårta som är skapad inför Arlas 100-årsjubileum. Fyllningen med vit choklad och crème fraiche är ljuvligt krämig och har perfekt balans mellan sötma och syrlighet. En tårta som passar för både små och stora jubilarer!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Tårtbotten:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Vit chokladmousse:

Rårörda hallon:

  • 250 g hallon
  • 2 msk vaniljsocker

Garnera med:

  • bär
  • riven vit choklad

Gör så här

Gör så här

Börja med tårtbotten. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Hacka chokladen, lägg i en bunke. Värm mjölk och crème fraiche utan att låta det koka. Häll det över chokladen och rör slät. Vispa grädden. Börja med att försiktigt vända ner ca 1 dl grädde i chokladblandningen och fortsätt med lite i taget så att moussen blir slät. Rör ihop hallon med vaniljsocker. Dela tårtbotten i 3 delar. Täck en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Häll i ⅓ av moussen i formen, lägg på en botten. Bred på hallonen, häll ner ⅓ mousse. Lägg på en till botten, häll på resten av moussen och avsluta med sista bottnen. Ställ minst 4 tim i kyl. Stjälp upp tårtan på ett fat så att lagret med mousse hamnar överst. Garnera med bär och riven vit choklad.

Tips:

Vispa upp 1 dl crème fraiche med 0,5 msk vaniljsocker och spritsa små toppar runt tårtan att sätta hallonen i.

Skriv ut

Källa: