Jubileumstårta
4 tim
•
En kalasgod tårta som är skapad inför Arlas 100-årsjubileum. Fyllningen med vit choklad och crème fraiche är ljuvligt krämig och har perfekt balans mellan sötma och syrlighet. En tårta som passar för både små och stora jubilarer!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Vispa upp 1 dl crème fraiche med 0,5 msk vaniljsocker och spritsa små toppar runt tårtan att sätta hallonen i.
Ingredienser
Tårtbotten:
Ägg
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Potatismjöl
|
1 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vit chokladmousse:
1 dl | |
1 dl | |
Vit choklad
|
400 g |
5 dl |
Rårörda hallon:
Hallon
|
250 g |
---|---|
Vaniljsocker
|
2 msk |
Garnera med:
Bär
|
|
---|---|
Riven vit choklad
|