Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

Fika Efterrätt
Går att frysa
En luftig och frisk rulltårta med smak av hallon i fyllningen och citron i bottnen. Dessutom glutenfri! Rulltårtsbottnen är lättbakad och snos ihop på 10 minuter. Fyllningen kan varieras i det oändliga men här har vi valt en favorit som är hallon och färskost!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-rulltarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  • Blanda potatismjöl och bakpulver.
  • Vänd ner finrivet citronskal och mjölblandningen i äggvispet. Blanda till en slät smet men rör inte för mycket.
  • Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  • Strö socker över kakan och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort pappret kakan har bakats på. Rulla ihop bottnen från långsidan med det nya bakplåtspappret och låt svalna.
Fyllning:
  • Värm de frysta hallonen i en liten kastrull så de får ett uppkok, rör då och då. Låt hallonen svalna.
  • Vispa färskosten med vaniljsockret. Vänd ner de svala hallonen.
  • Rulla ut tårtbottnen och bred på hallonfyllningen. Rulla ihop igen längs långsidan. Den är god direkt men hinner safta till sig om den får ligga i kylen 1 tim.
Klart!
Energi:

139 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Potatismjöl
1½ dl
Bakpulver
1 tsk
Citron, finrivet skal
1
Fyllning:
Frysta hallon
225 g
150 g
Vaniljsocker
1 msk