Svartrotssoppa med gräslöksolja
1 tim 20 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Mild och krämig soppa som toppas med rostade och friterade strimlor av svartrot och färgrik örtolja. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Ingredienser
Gräslöksolja:
Rapsolja
|
1 dl |
---|---|
Hackad färsk gräslök
|
1 dl |
Bladspenat
|
30 g |
Svartrotssoppa:
Svartrötter
|
400 g |
---|---|
1 msk | |
4 dl | |
1 dl | |
Grönsaksbuljong
|
3 dl |
Salt
|
1 tsk |
Svartrotsstrimlor:
Svartrötter
|
100 g |
---|---|
Rapsolja
|
2½ dl |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
540 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 47 g |

