Potatis- och broccolisoppa

Potatis- och broccolisoppa

35 min Huvudrätt
Detta är en mild och len potatis- och broccolisoppa. Den är smaksatt med cheddar och vid servering toppar vi den med färska örter. Om du har lite örtolja hemma är det både gott och vackert att ringla över. Servera gärna med smörstekt baguette!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatis-och-broccolisoppa/

Gör så här

  • Skala och skiva potatisen. Strimla hela purjolöken.
  • Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs potatis och purjolök i 5-6 min.
  • Häll på buljongen och koka under lock 20 min
  • Skär hela broccolin i bitar, både buketter och stam. Lägg ner i soppan och koka ca 5 min eller tills broccolin är mjuk. Tillsätt grädde och mixa soppan slät.
  • Ta från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa potatis- och broccolisoppa med färska örter. Servera med baguette.
Klart!
Energi:

409 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Potatis
500 g
Purjolök
1
1 msk
Grönsaksbuljong
10 dl
Broccoli
500 g
2 dl
Kvibille® Riven ost cheddar
150 g
Salt och svartpeppar
Till servering:
Färska örter
Surdegsbaguette
1