Potatis- och broccolisoppa

35 min Huvudrätt Lunch
Frysbar
Potatis- och broccolisoppa

Detta är en mild och len potatis- och broccolisoppa. Den är smaksatt med cheddar och vid servering toppar vi den med färska örter. Om du har lite örtolja hemma är det både gott och vackert att ringla över. Servera gärna med smörstekt baguette!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Potatis
500 g
Purjolök
1
1 msk
Grönsaksbuljong
10 dl
Broccoli
500 g
2 dl
150 g
Salt och svartpeppar

Till servering:

Färska örter
Surdegsbaguette
1

Gör så här

  • Skala och skiva potatisen. Strimla hela purjolöken.
  • Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs potatis och purjolök i 5-6 min.
  • Häll på buljongen och koka under lock 20 min
  • Skär hela broccolin i bitar, både buketter och stam. Lägg ner i soppan och koka ca 5 min eller tills broccolin är mjuk. Tillsätt grädde och mixa soppan slät.
  • Ta från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa potatis- och broccolisoppa med färska örter. Servera med baguette.
Klart!

Näringsvärden, per port utan bröd

Energi:

409 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/potatis-och-broccolisoppa/