Svartrotssoppa med gräslöksolja
1 tim 20 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Mild och krämig soppa som toppas med rostade och friterade strimlor av svartrot och färgrik örtolja. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Ingredienser
Gräslöksolja:
|
Rapsolja
|
1 dl |
|---|---|
|
Hackad färsk gräslök
|
1 dl |
|
Bladspenat
|
30 g |
Svartrotssoppa:
|
Svartrötter
|
400 g |
|---|---|
| 1 msk | |
| 4 dl | |
| 1 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
3 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Svartrotsstrimlor:
|
Svartrötter
|
100 g |
|---|---|
|
Rapsolja
|
2½ dl |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
968 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 2,8 % | 6,6 g |
| Fett: | 87,3 % | 95,6 g |
| Kolhydrater: | 9,9 % | 23,6 g |