Stroganoff på skinka
2 tim
•
Arbetstid: 45 min
Matlåda
•
En variant på allas favorit-stroganoff, här med skinka istället för korv. Lägg in lite extra gurka när du ändå gör en lag, gott till köttbullar eller på leverpastejmacka!
Ingredienser
|
Färsk skinka
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Tomatpuré
|
1½ msk |
|
Grovkornig dijonsenap
|
1½ msk |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vatten
|
5 dl |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
Tillbehör:
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
1½ dl |
|
Cocktailtomater
|
1 ask |
|---|---|
|
Ris
|
3½ dl |
|---|
Gör så här
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
714 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 18,9 % | 33,2 g |
| Fett: | 31,6 % | 25,5 g |
| Kolhydrater: | 49,5 % | 87 g |