Stor solbulle med blåbär och hallon

Stor solbulle med blåbär och hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Alla älskar solbullar! Denna stora solbulle med klassisk vaniljkräm räcker till många bullälskare. Toppa med glasyr och färska bär!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Vaniljkräm:

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • 1½ dl blåbär
  • 1½ dl hallon
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen utom smör i en tjockbottnad kastrull. Värm under ständig vispning på medelhög värme. Dra kastrullen från värmen så fort den första bubblan syns. Tillsätt smöret och vispa tills det har smält. Låt krämen svalna. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och platta ut till två rundlar, ca 2 cm tjocka, på plåtar med bakplåtspapper. Bred ut vaniljkrämen på rundlarna men lämna en kant runtom, ca 2 cm bred. Låt jäsa ca 30 min. Strö blåbär och hallon på vaniljkrämen och pensla kanterna med ägget. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem