Stekt aubergine med myntayoghurt
30 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
I Mellanöstern är aubergine vad potatis är för oss nordbor. Jättegott i grytor, gratänger, röror – eller stekt tillsammans med en yoghurtsås.
Ingredienser
|
Aubergine
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
|
|
Tomater
|
2 |
|
Färsk mynta
|
Myntayoghurt:
| 3 dl | |
|
Hackad färsk mynta
|
2 msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
115 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 15,5 % | 4,4 g |
| Fett: | 59,1 % | 7,7 g |
| Kolhydrater: | 25,4 % | 7,2 g |