Aubergine med tomat och ost

Aubergine med tomat och ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

1 tim

I ugnen mjuknar auberginen och får en härlig rökt smak. Medan de bakas rör du enkelt ihop toppingen. Kanske kokar du också lite matvete eller råris och serverar till. En klick yoghurt är också gott.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna i halvor på längden. Skär ett rutmönster i varje halva, men skär inte helt igenom. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja, salta och peppra. Baka i mitten av ugnen ca 45 min. Skala och hacka löken och dela tomaterna. Häll av oljan från osten. Blanda lök, tomater och osttärningar med olja, vinäger, salt och peppar. Toppa de ugnsbakade auberginerna med tomatsalladen.

Skriv ut

Källa: