Stekt ägg

3 min Brunch Frukost Lunch
Stekt ägg

Att steka ägg är en konst i sig. Hur vill du ha ditt stekta ägg? Vi gillar en klassisk "sunny side up" med krämig äggula och krispiga kanter runt äggvitan. Vill du ta ut svängarna kan du tillsätta lite sesamfrön eller pesto när du steker ditt ägg.

Nytt

Ingredienser

½ msk
Ägg
4
Flingsalt
4 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Hetta upp smör- och rapsolja på medelvärme i en rymlig stekpanna.
  • När smör- och rapsoljan tystnat och fått en gyllene färg knäcker du försiktigt i ett ägg i taget.
  • Stek äggen på medelvärme i ca 2 min, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig. Om du föredrar fast gula kan du vända på äggen och steka i ytterligare 1 min.
  • Salta och peppra äggen och servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

86 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0 g
Protein: 30,4 % 6,4 g
Fett: 68,2 % 6,6 g
Kolhydrater: 1,4 % 0,3 g
https://www.arla.se/recept/stekt-agg/