Svamppasta

Svamppasta

30 min Huvudrätt
Höstens juveler i sällskap med pasta ger skogsdoft i hela köket.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Skär ev svampen i bitar.
  • Fräs den gula löken med svampen i smör i en stekpanna tills all vätska kokat in.
  • Tillsätt vitlök och vin. Låt vinet koka in. Häll på grädden. Koka på svag värme ca 5 min.
  • Smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja.
  • Blanda såsen med pastan. Strö över riven ost.
Klart!

Ingredienser

Pasta
300 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Blandad färsk svamp
8 dl
Torrt vitt vin
1½ dl
2½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Grovhackad färsk persilja
½ dl
1 dl