Spaghettiplättar

Spaghettiplättar

45 min Huvudrätt
Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Klipp eller skär i kortare bitar.
  • Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner spagetti, ost, persilja, salt och peppar.
  • Skeda upp lite i taget i en het stekpanna med smör-&rapsolja. Stek 2–3 min på varje sida.
  • Ansa och riv rotfrukterna. Blanda dem i en skål.
  • Pressa citron och blanda olja, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och servera till spagettiplättarna.
Klart!
Energi:

610 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Spaghetti, ca 1 liter kokt
200 g
Ägg
3
2½ dl
150 g
Färsk persilja
½ kruka
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Råkostsallad:
Morot
75 g
Blomkål
75 g
Kålrabbi
75 g
Rödbetor
75 g
Citron
saft av ½
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm