Pasta Alfredo med kyckling
Nytt

Pasta Alfredo med kyckling

30 min Huvudrätt Lunch
En krämig Pasta Alfredo med kyckling slår aldrig fel! Denna gräddiga pastarätt med timjanstekt kycklingbröst är en perfekt rätt för den hungrige. För omväxlingens skull har vi syrad grädde i såsen. Detta tillför en härlig syra i rätten som bryter av mot de feta smakerna. Dessutom blir pastasåsen oerhört krämig och precis som man vill ha den! Pasta Alfredo blir som godast när den serveras direkt.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-alfredo-med-kyckling/

Gör så här

  • Koka upp vatten till pastakoket.
  • Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek kycklingen tills den fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt några timjankvistar, vitlök och lök. Stek ytterligare 2 min.
  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ner syrad grädde, hett pastavatten och smulad buljongtärning i stekpannan. Låt sjuda 3-4 min. Tillsätt gröna ärter och riven ost.
  • Blanda den nykokta pastan med såsen. Toppa med lite finhackad timjan.
Klart!
Energi:

775 kcal

Fiber: 4,1 g
Protein: 39,7 g
Kolhydrater: 60,5 g
Fett: 41,6 g

Ingredienser

Fettuccine eller tagliatelle
300 g
Kycklinglårfilé
400 g
Salt och svartpeppar
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
3
Färsk timjan
½ kruka
2 msk
3 dl
Vatten, från pastakoket
1½ dl
Frysta gröna ärter
2 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
100 g