Spaghettiplättar
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.
Ingredienser
|
(ca 1 liter kokt) spaghetti, gärna fullkorn
|
200 g |
|---|---|
|
Ägg
|
3 |
| 2½ dl | |
| 150 g | |
|
Färsk persilja
|
½ kruka |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk |
Råkostsallad:
|
Morot
|
75 g |
|---|---|
|
Blomkål
|
75 g |
|
Kålrabbi
|
75 g |
|
Rödbetor
|
75 g |
|
Citron
|
saft av ½ |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
619 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 15,2 % | 23,2 g |
| Fett: | 55,1 % | 38,6 g |
| Kolhydrater: | 29,7 % | 45,2 g |