Sojamarinerade ägg
Nytt

Sojamarinerade ägg

60+ min
Sojamarinerade ägg, eller mayak eggs, är otroligt smakrikt och gott! Serverade med cottage cheese är detta en riktig proteinbomb. Det är så gott att skyffla upp ägg och cottage cheese med en skiva smörstekt baguette. Perfekt som kryddig frukost, eller som en rätt serverad med ris och sallad.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sojamarinerade-agg/

Gör så här

  • Koka upp en kastrull med vatten.
  • Lägg försiktigt ner äggen och koka dem 8 min. Spola i kallt vatten. Skala äggen.
Marinad:
  • Strimla salladslök och chili. Skala och finhacka vitlök. Lägg i en skål och blanda ner övriga ingredienser.
  • Lägg äggen i en liten plastpåse. Häll över marinaden. Förslut väl och ställ kallt minst 4 timmar, helst över natten.
  • Bred cottage cheese på ett fat. Halvera äggen och lägg dem på fatet. Ringla över lite av marinaden och sesamolja. Toppa med örter och chili flakes.
  • Servera sojamarinerade ägg med baguette.
Klart!

Ingredienser

Ägg, rumsvarma
6
Marinad:
Salladslökar
3
Färsk röd chili
1
Färsk grön chili
1
Vitlöksklyftor
2
Japansk soja
1 dl
Vatten
1 dl
Flytande honung
½ dl
Till servering:
250 g
Rostade sesamfrön
2 msk
Sesamolja
Chili flakes
Färska blandade örter
Baguette
1